De ce avem nevoie de copertine?

copertinaPe langa cerintele de design, de ‘’inveselire’’ a unei fatade, copertinele au fiecare scopul si rolul sau, in functie de nevoia sesizata de proprietar.  Protectia fata de razele soarelui sau de intemperii este unul dintre aspectele care conving la achizitionarea si montarea unei  copertine.

Un alt aspect il reprezinta locul unde doriti amplasata copertina. Cele atasate pe fatade sau in balcoane – avand scopul de a proteja de soare si de caldura acestuia un spatiu exterior sau cvasi-interior – au o constructie total diferita (ele fiind complet sau partial retractabile) fata de o copertina destinata sa protejeze un spatiu din gradina, o masa sau un gratar (care poate fi o copertina fixa sau demontabila la nevoie, pe perioada in care este exclusa utilizarea respectivului spatiu , de exemplu, iarna).

Modul de functionare si locul de actionare a inchiderii si a deschiderii copertinei reprezinta, de asemenea un criteriu de selectie decisiv a tipului de copertina care  urmeaza a fi instalata ( aceste aspecte fiind alese si in functie de reglementarile locale, dar si de efortul necesar manipularii acesteia).

Un alt factor il reprezinta fiabilitatea si costul de intretinere, precum si gradul de opacitate al copertinei, pentru lumina sau pentru aer. O copertina realizata din material plastic are o durata de viata evident mai mare decat una textila.

Si in ultimul rand, dar nu neaparat cel mai lipsit de importanta aspect il constituie aspectul copertinei care trebuie sa se incadreze in aspectul fatadei, iar pentru cladirile din patrimoniu, trebuie sa se incadreze in aspectul epocii .

Daca toate acestea sunt stabilite, atunci puteti trece la achizitia jaluzelei potrivite pentru spatiul si nevoile dumneavoastra.